Într-o perioadă caracterizată prin transformări rapide și conexiuni din ce în ce mai strânse între națiuni, implicarea antreprenorilor în creșterea, inovarea și consolidarea societăților a devenit din ce în ce mai importantă, iar patronatul Organizația Femeilor Antreprenor (OFA) din Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR) propune o nouă viziune asupra rolului României în noua economia europeană, cu accent pe oportunitățile și provocările adresate sectorului privat.
Această viziune va fi prezentată în cadrul conferinței naționale care va avea loc la Cluj-Napoca, joi, 8 februarie 2024, începând cu orele 10.00, la Grand Hotel Italia, prilej care va aduce împreună experți naționali și europeni, antreprenori și reprezentanți guvernamentali, pentru a discuta despre viitorul economiei României în context european.
Temele abordate vor viza capacitatea de leadership a antreprenorilor și reprezentanților instituționali, modificările legislative naționale și presiunea ajustării la cerințele internaționale, contextul economic actul în care se află România și cum pot fi depășite barierele economice și mentale pentru a arăta că România poate fi o țară competitivă, inovativă și un lider de referință la nivel global, nu numai în Europa Centrală și de Est.
Conferința va explora modul în care Uniunea Europeană va sprijini competitivitatea mediului privat din țările membre, față de actorii economici din America de Nord și Asia. Un accent deosebit va fi pus pe implicarea României în discuțiile economice europene și pe modul în care structurile asociative ale mediului privat din România pot influența deciziile. Vor fi abordate, de asemenea, oportunitățile de finanțare oferite de Guvernul României pentru mediul privat în următorii ani, fiind analizate domeniile economice prioritare și schimbările în paradigma surselor de finanțare a proiectelor private, subliniind necesitatea adaptării antreprenorilor români la aceste evoluții.
Un accent deosebit va fi pus pe evoluțiile așteptate în următorul deceniu în industria IT și a tehnologiilor înalte pentru a afla cât de pregătite sunt firmele românești pentru transformările strategice și structurale, iar un alt subiect de interes pentru IMM-urile participante va fi reprezentat de implicațiile Net Zero Industry Act și de importanța adaptării companiilor la cerințele de sustenabilitate.
La conferință va participa, în calitate de invitat special și vorbitor cheie, prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, care va aborda, alături de alte personalități de renume, modul în care mediul privat poate contribui la schimbările socio-economice la nivel național, european și mondial.
Prin această conferință, patronatul OFA și confederația patronală UGIR demonstrează angajamentul lor pentru consolidarea rolului României în economia europeană și sprijinirea dezvoltării sectorului privat. Evenimentul reprezintă o oportunitate unică pentru dialog, schimb de experiențe și idei, contribuind astfel la formarea unei viziuni strategice pentru viitorul economic al României.
Înscrierea participării la conferință se poate face accesând următorul link: https://forms.gle/XJdfAYMsJMvY1H1r7
Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR are ca obiective principale: promovarea creșterii importanței rolului femeii în dezvoltarea societății românești, sprijinirea, dezvoltarea și promovarea femeilor antreprenor și susținerea inițiativelor de business care vor genera produse și servicii inovatoare.