Nicușor Dan, noul primar general al Bucureștiului. Are planuri mari!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nicușor Dan este noul primar general al Bucureștiului. Cele mai importante proiecte propuse în campania electorală sunt: înființarea unei linii de metrou de suprafață pe actuala infrastrucură CFR, construirea a 15 parcări park&ride la principalele intrări în oraș, Centura Verde a Bucureștiului și o pădure urbană de 20 ha în spatele stadionului Ghencea, înlocuirea a 300 km de conductă din rețeaua principală de termoficare. Pe social, cele mai importante promisiuni sunt: menținerea ajutorului social pentru persoanele cu handicap și acordarea unui ajutor pentru părinții care nu prind loc la grădinițele de stat ca să-și dea copiii la privat.

Soluții pentru trafic

Cel mai important proiect din programul electoral al lui Nicușor Dan, pentru fluidizarea traficului, este înființarea unei linii de metrou de suprafață pe infrastructura CFR existentă, cu bani europeni. Acesta va funcționa pe șase rute care se vor conecta la cele șase gări principale din oraș. Stațiile metroului de suprafață vor corespunde cu intrările în oraș și vor fi interconectate cu cele ale STB și Metrorex. Cele 6 rute propuse pentru metroul de suprafață sunt: Gara de Nord – Pipera – Rahova, Gara de Nord – Chiajna – Rahova, Gara de Nord – Otopeni, Otopeni – Pipera – Obor, AFI – Pipera – Obor și AFI – Jilava – Obor.

Soluții pentru sistemul de termoficare

– Accesarea fondurilor europene pentru modernizarea sistemului de termoficare.
– Înlocuirea a 300 km de conductă din rețeaua principală, cu alocări financiare prioritare.
– automatizarea completă a punctelor termice.
– Continuarea, în paralel cu modernizarea rețelei de termoficare, a investițiilor pentru eficientizarea energetică a clădirilor private și publice.
– Atragerea de noi clienți în sistem (noile cartiere rezidențiale, consumatori industriali, centre comerciale).
– Reeșalonarea datoriilor sistemului de termoficare pe baza unei negocieri.

Nicușor Dan despre companiile municipale înființate de Gabriela Firea: „Companiile municipale au acum 6-7000 de angajați. Salariații mulți sunt la transportul public, la Termoenergetica. Am spus că soluția e desființarea cu mutarea oamenilor în administrațiile din care provin. Mai puțin Termoenergetica”, a declarat acesta într-un interviu acordat HotNews.ro, recent.
Nicușor Dan despre bani pentru catedrala Mântuirii Neamului: „Eu vreau să fiu un primar și pentru bucureștenii care spun că nu vor bani la biserici, și pentru ceilalți. E nevoie de o dezbatere publică reală a bugetului atunci când îl aprobăm”, a declarat noul primar.
Nicușor Dan despre ajutoarele și stimulentele financiare date de Gabriela Firea: „Voi analiza de la caz la caz. O parte importantă sunt ajutoarele pentru handicap, care sunt binevenite, dar o să încerc o negociere cu primăriile de Sector”, a declarat Nicușor Dan la HotNews.ro.

Comments are closed.