fbpx

Forțele Navale Române intenționează să desfășoare exerciții pentru întărirea securității teritoriului naval al României

Data publicării:

Forțele Navale Române își propun să îmbunătățească sistemul de apărare la nivel maritim și fluvial al României, astfel încât au declarat că în următoarele zece zile vor desfășura două exerciții la care vor participa 13 nave și peste 950 de militari. Unul dintre exerciții va avea loc pe mare, iar celălalt pe Dunăre.

“Forțele Navale Române desfășoară, concomitent, în perioada 28 martie – 8 aprilie, două exerciții întrunite, pentru creșterea nivelului de interoperabilitate dintre structurile de forțe participante, precum și pentru dezvoltarea procedurilor operaționale de asigurare a securității spațiului naval (maritim și fluvial) al țării noastre.

Totodată, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a dispus măsuri suplimentare de supraveghere a zonei maritime de responsabilitate, în vederea creșterii vitezei de reacție pentru combaterea pericolului de mine din Marea Neagră”,  au comunicat marți, 29 martie 2022 Forțele Navale.

Exercițiile ce urmează să fie desfășurate se numesc Tomis 22 și Danube Protector 22. La acestea vor participa șase nave de luptă fluviale, patru nave auxiliare, trei nave militare maritime, un elicopter Puma Naval, un detașament de scafandri de luptă (EOD), două dispozitive mobile de lansare rachete de coastă și o companie de infanterie marină de la Babadag. Forțele Terestre vor sprijini exercițiile cu structuri de infanterie, de artilerie și logistice de la Batalionul 341 Infanterie Topraisar și de la Batalionul 325 Artilerie Caracal.

“Exercițiul Tomis 22, organizat pe mare, în raioane maritime din apele teritoriale, zona contiguă și zona economică exclusivă a României, și Exercițiul Danube Protector 22, desfășurat pe Dunăre și în nordul Dobrogei, în zona lagunar-deltaică, fac parte din programul de instruire întrunită al militarilor din Forțele Navale și se înscriu în sfera măsurilor de consolidare a nivelului de reacție al militarilor români pentru contracararea unor acțiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre și în Delta Dunării”, au mai spus Forțele Navale.

Potrivit comunicatului, militarii care participă la Tomis 22 și Danube Protector 22 vor fi supuși unui scenariu fictiv de respingere împotriva unui atac organizat la gurile de vărsare ale Dunării și în zona costieră a României.

Specialiștii de la Centrul de Instruire, Simulare, Evaluare și Jocuri de Război al Forțelor Navale și de la Comandamentul Forțelor Întrunite își propun să observe gradul de pregătire al Forțelor Navale din România, care în anul 2023 vor face parte din Forța de Răspuns a NATO.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marisa Peer, întâlnire cu cititorii români la Muzeul Național al Literaturii Române

Marisa Peer, renumita scriitoare și psihoterapeută britanică, se întâlnește...

Expoziție retrospectivă Yordan Kissiov, la MAMCO București

Pe  25 iulie  a.c., la Muzeul de Artă Modernă...

„Susțin un Copil”, școală de vară pentru copii ce provin din medii defavorizate

La inițiativa psihologului Nicoleta Leordean, CEO al Centrului Medical...

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...