Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat, în Sala de Bal a sediului său istoric, cea de a treia ediție a Balului Anual al CCIB, manifestare de prestigiu în calendarul socio-economic al Capitalei.
„Balul CCIB nu reprezintă doar un eveniment social exclusivist, ci și o ocazie de a contribui activ la punerea în valoare a Palatului Camerei București, inaugurat în 1911, o clădire monument istoric cu o arhitectură remarcabilă. Fondurile colectate în cadrul acestui eveniment vor fi direcționate pentru proiecte care sprijină promovarea și punerea în valoare a acestui edificiu emblematic” – a declarat, în deschidere, Iuliu Stocklosa, președintele CCIB.
Seara a început cu un concert de colinde susținut de membri ai Corului Patriarhiei, urmat de o prezentare de modă exclusivistă, plină de strălucire, feminitate și glamour – Colecția „Purple Rain”, a creatoarei de modă Claudia Rawlings.
Un moment de mare atracție l-a constituit licitația de obiecte de artă, care a inclus un ceas premium unicat, realizat de artistul Augustin Matei și inspirat de „Masa Tăcerii”, celebra sculptură a maestrului Constantin Brâncuși și tablouri de inspirație contemporană.
Evenimentul a fost completat cu un program artistic de excepție, o degustare de vinuri românești de colecție de la Crama „Via Domnului” și o cină de gală, toate, într-o ambianță sofisticată.
Palatul CCIB a fost construit între anii 1907-1911, cu destinația de sediu al Camerei de Comerț București. Tot aici a funcționat prima Bursă de efecte și mărfuri, instituție înființată și administrată de CCIB.
În 1949, clădirea a fost naţionalizată; în perioada comunistă a găzduit Biblioteca Centrală de Stat (ulterior, Biblioteca Națională a României). În anul 2008 a reintrat în patrimoniul CCIB.
Astăzi, suntem în plin proces de a reda acestei clădiri anvergura și strălucirea de altă dată, Fundația „Fondul Carol I”, înființată de CCIB, având rolul de a gestiona procedurile și lucrările necesare.
Balul Camerei București, la a treia ediție
Data publicării: