fbpx

Apa

Data publicării:

— Dormi, Gheorghe, dormi? îi trage femeia un ghiont pe la cinci dimineață. Auzi, tu ai auzit ce-a zis la televizor domnul ăla de-i ministru’ banilor? 
— Ce? cască Gheorghe de-i trosnesc fălcile, întorcând înspre muiere doi ochi pe jumătate închiși. 
— Că în economie totul conține apă, așa a spus. E adevărat? 
— Da, fă, e adevărat, se trezește Gheorghe, așezându-se în capu’ oaselor. Da’ nu-i apă numai în economie, dragă, nu știe omul chiar tot și nici tu, îi strecoară bărbatul, nițel agezmuit după o seară de pomină cu vecinul Costică și în prezența a unui lighean de mici, udați bine de două lăzi de bere.
Florica, o rotofee cu părul zburlit în toate direcțiile, îi întoarce o privire ucigașă.
— Zi unde mai e apă, na, zi! În afară de fântână, inteligentule, râuri, mări sau nori. Că te dai mai deștept decât un ministru, ești cult de la prășit cartofii și roșiile, îl ironizează și Florica, scuturând din cârlionți. Mai cu seamă după o ladă de bere… devii de-a dreptul genial, am văzut eu aseară. 
— Și corpul oamenilor conține apă, Florico. Trei părți e numai apă. Adică tu, Floricica mea, nu mai ține atâtea diete, că m-ai înnebunit cu ronțăit de iarbă! Nu ești grasă, deloc. Ești inundată, dragă, plină de apă. Ai o sută de kile? Ai. Da’ nu ți-a spus nimeni că 75 de kile sunt apă, nu? Dacă o elimini, rămâi cu 25, devii chiar slăbănoagă. Așa e și cu economia, fă, o avea tot trei părți de apă, are dreptate domnu’ ministru. Singura chestie care mă preocupă (pe mine, că pe ei sigur nu) este că, dacă se elimină nenorocita aia de apă – care n-are nicio valoare, rămâne o schiloadă. O schiloadă de economie, de ea vorbesc. Așa, plină de apă, ni se pare că e mai grasă, mai împlinită, are și omul pe ce pune mâna, subțiază Gheorghe ochii, lipindu-i de corpul dolofan al nevestei.
—  Aha. O schiloadă de economie. Adică și o schiloadă de Florică, am priceput, deșteptule! Oricum, măi Gheorghe, bine că-s plină de apă și nu de bere așa cum ești tu, trage o concluzie furioasă Florica, întorcându-se cu spatele.  

Dicționar explicativ al pamfletarilor: 
În economie, totul conține apă” – Eugen Teodorovici

Categorii:
Articolul precedent
Articolul următor

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Declarații oferite de Volodimir Zelenski în cadrul discursului din Parlamentul României

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a oferit azi, în data...

„Ploaia nu mai are loc de plânsul ochilor căprui”,...

Alan Walker, Tiësto și Salvatore Ganacci vin în septembrie la SAGA Music Festival

După Amsterdam Music Festival, Armin Only și EDC, ALDA...